Over ons


 

Als in Nederland geboren kind van ouders uit Punjab, India, ben ik - Natascha Bhullar - diverse keren terug gegaan naar het herkomstgebied van mijn ouders. Als kind, maar ook zelfstandig op latere leeftijd.

In 2011 maakte ik voor het eerst kennis met de kwaliteit van Cashmere en Pashmina wol toen ik reisde door Kashmir en Ladakh door het Himalaya gebergte. Ik ontmoette de eigenaar van een winkel die de beste kwaliteit pashmina en cashmere sjaals verkoopt. Zijn shop is een chique 'gallery' (wat overigens meer leek op een museum, want ook binnen vol met etalages met de meest prachtige sjaals - dat zie je niet veel in India).
Ik wilde er zelf ook een scoren, maar zelfs in India: flink aan de prijs. De eigenaar en ik raakte bevriend en hielden contact via social media. Jaren later moest ik weer denken aan deze bijzondere sjaal en contacte de eigenaar voor wat sample sjaals. Mooie sjaals, maar de echte verwondering kickte in toen ik Pashmina om deed. Nog geen halfuur om en ik dacht: "...Hoe kan dit...? Lijkt wel alsof er warmte uit de sjaal komt.." En dat terwijl ie zó ontzettend dun is.

Hier moest ik iets mee doen!

Puur Pashmina begon als een hobbyprojectje naast m'n studie Communicatiewetenschap. De eerste jaren ben ik vooral bezig geweest met me verdiepen in het product, en niet geheel onbelangrijk de productie ervan. Is het wel fair trade. In diezelfde periode werd ik me ook steeds bewuster van de fast fashion industrie. Ik bleef maar kopen bij Zara en Bershka, maar door de tegenvallende kwaliteit en twijfels over de productie ervan ben ik overgegaan op slow fashion. Sinds een aantal jaar koop ik niet meer bij grote modeketens. De productie van mijn Pashmina sjaals gebeurt gelukkig ook onder goede arbeidsomstandigheden. Daarnaast heb ik de kwaliteit van Pashmina uitgebreid getest. Het is een echte 'ringpashmina'. Alleen een echte Pashmina kun je letterlijk door een ring halen.

Pashmina is prachtig product van ware ambacht en ik ben blij dat ik de allerhoogste kwaliteit kan bieden. De eigenaar van de chique zaak in India is nog altijd mijn leverancier. Hij houdt mij op de hoogte van de laatste trends en levert mij de fijnste kwaliteit sjaals die er is. 

Een deel van de opbrengst van Puur Pashmina houd ik apart, die gaat naar de makers van dit bijzondere product, als extra aanvulling op hun verdiensten.

Bekijk hier een aantal foto’s van de fabriek in India en de gallery waar de sjaals vandaan komen (coming soon).

Heb je specifieke vragen of wensen over Pashmina? Laat het mij weten. Ik zoek het graag voor je uit!