Over ons


 

Als in Nederland geboren kind van ouders uit Punjab, India, ben ik - Natascha Bhullar - diverse keren terug gegaan naar het herkomstgebied van mijn ouders. Als kind, maar ook zelfstandig op latere leeftijd.

In 2011 maakte ik voor het eerst kennis met de kwaliteit van Kasjmier en Pashmina wol toen ik reisde door het Himalaya gebergte. Ik ontmoette een leverancier die de beste kwaliteit pashmina en cashmere sjaals verkoopt in zijn chique 'gallery' (wat overigens meer leek op een museum, want ook binnen vol met etalages met de meest prachtige sjaals - dat zie je niet veel in India).
Ik wilde er zelf ook een scoren, maar helaas.. zelfs in India: onbetaalbaar. Ik besloot contact te houden met de eigenaar van de zaak via social media. En jaren later besteld ik enkele samples. Mooie sjaals, maar de echte verwondering kickte pas in toen ik 'm een paar uur om m'n nek had: '...Hoe kan dit...? Lijkt wel alsof er warmte uit de sjaal komt..' En dat terwijl ie zó dun is.

Hier moest ik iets mee doen. 

 

Puur Pashmina begon als een hobbyproject naast m'n studie Communicatiewetenschap. De eerste jaren ben ik vooral bezig geweest met me verdiepen in het product, en niet geheel onbelangrijk de productie ervan. In diezelfde periode werd ik me ook steeds bewuster van de fast fashion industrie. Ik bleef maar kopen bij Zara en Bershka, maar door de tegenvallende kwaliteit ben ik steeds gaan minderen en gaan nadenken. Sinds een aantal jaar koop ik niet meer bij grote modeketens. De productie van mijn Pashmina sjaals gebeurt gelukkig onder goede arbeidsomstandigheden. Daarnaast heb ik de kwaliteit uitgebreid laten testen. Het is een echte 'ringpashmina'. Het is een product van ware ambacht en ik ben blij dat ik de allerhoogste kwaliteit kan bieden. De eigenaar van de chique zaak in India is nog altijd mijn leverancier. Hij houdt mij op de hoogte van de laatste trends en levert mij de fijnste kwaliteit sjaals die er is. 

Een deel van de opbrengst houd ik apart, die gaat naar de arbeiders van de fabriek, als extra aanvulling op hun toch wat kleine verdiensten.

Bekijk hier een aantal foto’s van de fabriek in India en de gallery waar de sjaals vandaan komen.

Heb je specifieke vragen of wensen? Ik zoek het graag voor je uit!